Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Párkány város GSZVP Stratégiai részének nyilvános megvitatása

Párkány város GSZVP Stratégiai részének nyilvános megvitatása

 

      2015. szeptember 10-én, csütörtökön a Városi Művelődési Központban nyilvános meghallgatást tartottak Párkány város Gazdasági és Szociális Városfejlesztési Programjának Stratégiai részéről, amely a 2015-2022-es időszakra szól. Ez egy középtávú fejlesztési dokumentum, mely a területrendezési tervvel együtt alapvető és kulcsfontosságú dokumentumnak számít az önkormányzat irányítása számára. A fejlesztési terv szándéknyilatkozatát 2015. április 28-án fogadta el a Városi Képviselőtestület a 94/2015-ös határozattal. A program elsősorban a város lakosai, vállalkozói, érdekcsoportjai és további szervezetei konkrét igényeinek és helyzetének ismeretén alapul. Megfogalmazza továbbá a város jövőképét az annak megvalósításához szükséges tevékenységekkel és projektekkel együtt. Ami a szerkezeti felépítését illeti elemzési, stratégiai, program, megvalósítási és pénzügyi részből áll. 

      A lakossági fórum programjában fontos szerepett kapott a kérdőívek kiértékelése is, melyek a Párkány és Vidéke havilappal együtt jutottak el a lakosokhoz. Ami a konkrét eredményeket illeti, a válaszadók igyekeztek javaslatokat és ötleteket megfogalmazni az új városvezetés számára és nagy mértékben válaszoltak a nyitott kérdésekre. A lakosok leginkább a város fekvésével és a történelmi és természeti adottságaiból adódó lehetőségekkel a legelégedettebbek. Annak ellenére, hogy a Sétáló utca nem kevés kritikát kapott a felmérés során, mégis ez tetszik a lakosoknak a legjobban. A tematikus területeket tekintve a válaszadók a hulladékgazdálkodással, a közterületek, járdák ill. utak állapotával elégedettek a legkevésbé. A lakosok legnagyobb problémái közé a munkanélküliség és a munkalehetőségek hiánya tartozik. A második legnagyobb csoportot a pihenés és a kikapcsolódás lehetőségeinek bebiztosítására való igény alkotja, amelyet leginkább rekreációs parkok, játszóterek, kulturális események és sportolási feltételek megtertemtésével lehetne megvalósítani. Az életminőséget a lakosok kielégítőnek értékelték.

      A GSZVP Stratégiai része tartalmazza még Párkány vízióját 2022-re, amely a következőképpen hangzik: „Párkány egy jó szomszéd város a maga kulturális-történelmi térségében, egy dinamikusan fejlődő hely, amely kellő munkalehetőségi és egyéb feltételeket biztosít a magas életszínvonal eléréséhez, kiemelkedő helyet foglal el az idegenforgalomban és nem utolsósorban vonzó város a fiatalok számára.”

     A találkozó következő fontos programpontja a GSZVP 2015-2022-es időszak céljairól szóló eszmecsere volt. Az alapvető kitűzések tartalmazzák a regionális gazdaság fejlesztését új munkahelyek létrehozásával (a város ipari lehetőségei kihasználásának növelése és a kisvállalkozások támogatása ill. fejlesztése), a magas életszínvonal elérésének elősegítése a lakosok számára (az óvodai, iskolai és iskolán kívüli oktatás fejlesztése, a szociális szolgáltatások és a lakosok egészségügyi ellátásának fejlesztése) és nem utolsó sorban a modern, előretekintő és teljes értékű felhasználási lehetőségek bebiztosítását mind a lakosok mind a város látogatói számára (a kulturális élet fejlesztése, a város helyzetének erősítése az idegenforgalomban, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a lakosok biztonságának növelése stb.).

      A lakossági fórum ezen részei után a nyilvánosság is teret kapott kérdések és hozzászólások formájában. A lakosok hozzászólásait a későbbiekben is el lehet juttatni a Városi Hivatal címére postai úton, személyesen vagy akár e-mailen a sekretariat@sturovo.sk címre az alábbi címkézéssel: „Hozzászólás a Párkányi GSZVP 2015-2022 Stratégiai részéhez” 2015. szeptember 23-ig.

 

Bővebb információ a GSZVP-ról itt található.

Az eseményről készült képeket itt tekinthetik meg.


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36013573

2018.12.16 van
Főoldal