Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Megemlékezés a második világháború befejezésének 71. évfordulója alkalmából

A második világháború befejezésétől már 71 év telt el. A Párkányi katonai temetőben, ahol a második világháborúban elesett Vörös Hadsereg katonái nyugszanak, 2016. május 6-án tartottak ünnepélyes megemlékezést.

A résztvevők a közelmúlt egyik legnagyobb társadalmi és emberi tragédiájának befejezéséről emlékeztek, arról a szörnyű háborúról, mely kitörölhetetlen módon belevésődött az emberiség történetébe.  Az elesettek emlékére egy perces néma csenddel tisztelegtek és megkoszorúzták a második világháborúban elesett katonák emlékművét.

A megemlékezés különösen megható pillanatai közé tartozott egy nyolc éves kisfiú fellépése, aki orosz nyelven szavalt el egy verset. A kisfiú a megemlékezésre családjával egész a messzi Kalinyingrádból érkezett azért, hogy tiszteletüket róják dédnagyapja nyughelyén, aki a Vörös Hadsereg katonájaként a Párkány felszabadításáért folytatott harcokban vesztette életét.

Az Antifasiszta Harcosok Szlovákia Egyesületének regionális szervezete és Párkány Város által szervezett ünnepi megemlékezésen részt vettek többek között a Szlovákiai Orosz Nagykövetség képviselői is, valamint a hely társadalmi és kulturális szervezetek képviselői és Párkány polgárai.

 

Az eseményről készült képeket ITT tekinthetik meg.

 

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36015819

2018.12.16 van
Főoldal