Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Bringával munkába 2016

2016. március 7-én Párkány harmadik önkormányzatként regisztrált az országosan megrendezett „Bringával munkába 2016.“ megnevezésű versenybe. A tavalyi évfolyamban 27 csapattal városunk „a lakosok számához mért legtöbb résztvevő csapat“ kategóriában elnyerte a Legsikeresebb város címét.

A jelenlegi harmadik évfolyamban az előző évekhez képest rekordot döntött a jelentkezők  száma, idén volt a legmagasabb a nevezésék száma az önkormányzatok és a csapatok részéről, valamint 5635 nevezéssel rekordot ért el a versenyzők száma is. Ilyen nagy érdeklődéssel nem számoltak a szervezők sem a SZK Közlekedésügyi, Építésügyi és Régiófejlesztési  Minisztériumban, mivel a résztvevők számára csak 4000 darab pólót gyártattak le, ezért nem kapott még minden kerékpározónk pólót a kampány üzenetével – Közlekedjünk együtt, nekem elég 1,5m. A hiányzó pólókat legkésőbb május 20-ig kellene megkapnia a versenyzőknek. Párkánynak ismét 27 csapata van, összesen 89 versenyzővel. A legnagyobb számban a városi intézmények és a Vadaš s.r.o. alkalmazottai vesznek részt. Érdekes a csapatok megnevezései is - a Beton bike, Hakapeszimaki vagy a Jedi Lovagok megnevezések versenyzőink kreativitásáról tanúskodnak.

A „Bringával munkába“ nevű verseny célja nem a kilométerek „hajszolása“, a célja az, hogy a két keréken való munkába járás rendszeressé váljon. A versenyzők becsületességén alapul.  Fő feladata a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és a környezetvédelem.

Az Esztergomban megrendezett „Kerékpáros Paradicsom“ című konferencia keretében Peter Klučka nemzeti kerékpáros koordinátor személyesen köszönte meg Párkány polgármesterének a város aktív részvételét ebben a versenyben és sok boldog kilométert kívánt a versenyzőknek.

 

Képgaléria ITT megtalálható.

 

 

Párkányban 2016.5.16.

Tóth Zoltán, a Városi Sportegyesület igazgatója


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36016723

2018.12.16 van
Főoldal