Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Megtartotta 27-ik közgyűlését a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) Pozsonyban 2016. május 18. - 19-én tartotta meg  27. közgyűlését. A rendezvény a ZMOS idei legnagyobb méretű eseménye, amelyet személyes részvételükkel tisztelték meg Szlovákia legfőbb közjogi méltóságai: a parlament elnöke Andrej Danko és a kormányfő Robert Fico. A közgyűlésen részt vettek továbbá a kormány és a politikai pártok képviselői is. A párkányi régiót  Párkány Város polgármestere, valamint Kőhídgyarmat, Leléd, Szalka, Kiskeszi és Bart községek polgármesterei képviselték. Egész Szlovákiából összesen 588 küldött vett részt a kongresszuson.

Tekintettel arra, hogy az önkormányzatok működését a kormány, a minisztériumok és végeredményben a parlament által megalkotott jogszabályok határozzák meg, elengedhetetlen, hogy a jogalkotók figyelembe vegyék az önkormányzatok igényeit illetve a tőlük származó információkat. Szabó Eugen Párkány Város polgármestere szerint épp a ZMOS az a szervezet, amelyet a kormány elfogad partnernek ezen igények előterjesztésénél.

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása 1990-ben alakult a városok és községek közös érdekvédelmére. 2015-ben jelentősen segített abban, hogy a városokat és falvakat megillető, a személyi jövedelemadóból származó bevételi hányad  68,5%-ról 70%-ra emelkedjen, továbbá  hogy a közbeszerzések értékhatára emelkedjen 1000 euróról 5000 euróra. Köszönhetően az ilyen lépéséknek is sikerül javítani az önkormányzatok finanszírozását.

 

Az eseményről készült képeket ITT tekinthetik meg.

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36018377

2018.12.16 van
Főoldal