Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Testvérvárosi látogatás Baróton

Jó időben, kellemes hangulatban telt az erdélyi testvérvárosunkban május végén megtartott hagyományos Barót Napok rendezvénysorozata, melyen városunk küldöttsége is részt vett.

Választék akadt bőven kulturális programokból, színpadi előadásokból egyaránt, a vásárosok is kirakták portékáikat, a kínálatból mindenki válogathatott kedvére. A vásári része számunkra amolyan kisebb Simon-Júda benyomását keltette. A lacikonyhák melletti ülőhelyek megteltek: enni- és innivalóból teljes volt a felhozatal, a kézmüvesek is buzgón kínálták portékáikat és természetesen nem hiányozhatott az elmaradhatatlan kürtőskalács szinte teljes kínálata sem.

A közönség nagyszabású felvonulást is láthatott, mely a városnapok hivatalos megnyitójának ünnepi keretét adta. A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület erdővidéki csapatának huszárai vonultak az élen lóháton, őket a mazsorettek, a Csala Kürtje zenekar, a néptánctalálkozóra érkezett fiatalok követték. A központi színpad mellé érve rövid műsort is előadtak, majd következett a hivatalos megnyitó. Lázár-Kiss Barna András polgármester emelte ki a városnapok azon szerepét, hogy barátságaink, az emberek közötti kapcsolatok fonalait erősíti, s minden szerep közül a legfontosabb. „Bár kisváros vagyunk, a Barót Napok alkalmával meg tudjuk mutatni, hogy értékes együtteseink, csapataink vannak a kultúra minden területén, amelyek hagyományt őriznek és egyben minőségi műsorokkal tudják szórakoztatni a nagyérdeműt” – fogalmazott.

 

 

Ám az idei Barót Napok rendezvénysorozatát  a „Barátság tánclépésben” elnevezésü, tíz néptáncegyüttes, háromszáz táncosát felvonultató néptánctalálkozó jellemezte. Dimény Olga tanárnő, az esemény szervezője kiemelte, a néptánc összekötő kapocs a Kárpát-medencében szétszórtan élő magyarság számára. Ezt Hégliné Bertók Marianna, a párkányi Kisbojtár néptánccsoport  vezetője is így gondolja, hiszen a gyermektánccsoportok együttmüködése kapcsán, a néptánc révén épült fel a jelképes „barátság hídja” Barót és Párkány között, mely mára már testvérvárosi kapcsolattá nötte ki magát.

 

 

Végezetül, ezúton is szeretném tolmácsolni Barót város polgármestere és a barótiak szívélyes üdvözletét minden kedves párkányi polgárnak!    

 

Párkányi köszönet Dimény Olga, szervező áldozatos munkájáért.

 

 Csepregi Zoltán


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36018462

2018.12.16 van
Főoldal