Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek   Vagyon kínálat     Vadas termálfürdő 


 

Testvérvárosunkban, Bruntálban jártunk

Immár több éve sikeresen együttműködünk a csehországi Bruntál várossal, ezért  örömmel fogadtuk a meghívást a város nagyszabású ünnepségére – a Bruntáli Napokra, amely megrendezésére június 17. és 19-e között került sor.

Az évek során sok ösztönző emberi és baráti kapcsolat alakult ki, amelyeknek köszönhetően városaink lakossága több közösen megrendezett kulturális, sport- és egyéb eseményen partnerként vett részt. Idén például Bruntál polgármestere a Régi Városházán személyesen üdvözölte a párkányi könyvtár fiatal olvasóit. 

Annak ellenére, hogy a város Morvaország északi részén fekszik és gyönyörű hegyekkel van körülvéve, az egész hétvégét csodás nyári idő kísérte. Ennek főleg a helyi szervezők örültek, mert így a több havi erőfeszítésük megnyerte kellő jutalmát azzal, hogy reggeltől egész a késő esti órákig nagy volt a rendezvény látogatóinak száma.

A városi napokat szombat reggel Petr Rys polgármester nyitotta meg a város gyönyörű klasszikus főterén, beszédében köszöntötte a testvérvárosokból jött vendégeket. Kornélia Slabáková Párkány alporgármestere megköszönte a szívélyes fogadtatást és átadta Bruntál polgárainak a párkányiak szívélyes üdvözleteit. Városunkat még Gabriel Szalatnyai a városi képviselő-testület tagja képviselte.

A megnyitót gazdag kulturális követte, amely keretében fellépett fúvószenekar, mazsorettek, karatézók, tornászok és a helyi gyermek szakkörök tagjai váltották egymást.

Már hagyományossá vált a Bruntáli Futás, amelyen testvérvárosi futók is részt vesznek.

Nagyon kedves hagyomány a „partnerség fáinak” locsolása is, amelyek növekedésükkel és fejlődésükkel jelképezik a közös és fejlődő együttműködésünket.

Az esti órákban igazi jó hangulatot és szórakozást teremettek a rock zenekarok. Az események sűrű körforgásában nagyon kellemes volt beszélgetni a régi barátokkal, ismerősökkel és a többi testvérváros képviselőivel. Kommunikáció, egymás megismerése és az együttműködés további fejlesztése – ez a partnerségek lényege.

Kellemes beszélgetéseket folytattunk Bruntál lakosaival is, akik nagyon szórakoztatóak és kedvesek.

 

 

Kornélia Slabáková

Gabriel Szalatnyai

 

Képgaléria ITT megtalálható.


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

36014453

2018.12.16 van
Főoldal