Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Közlemény

Kedves párkányi lakosok,

      Az elmúlt napokban a sajtóban és egyéb portálokon megjelent félreértések és féligazságok miatt szeretnék ezúton Önökhöz szólni. A Párkány és Vidéke havilap cenzúrázásával kapcsolatos kritikákat illetően elsősorban szükséges leszögeznem azt, hogy a lap legfőbb célja a polgárok objektív tájékoztatása a városban történtekről. A bérem mozgó részének emeléséről szóló híradásban ez sajnos nem ily módon történt meg, hiszen az olvasó számára ez a rész félreértelmezhető volt. A képviselő testület határozata is alátámasztja azt, hogy a cikk e bekezdésének módosítására irányuló javaslatom megalapozott volt. Soha nem volt szándékomban cenzúrát alkalmazni és soha nem is fogok ehhez az eszközhöz folyamodni!

      Ami a Párkány és Vidéke új főszerkesztőjének megválasztását illeti, fontosnak tartom elmondani, hogy azért került rá sor, mert a posztot eddig betöltő személy munkaszerződése meghatározott idejű jellege miatt lejárt. Mindemellett a közös munka során egyértelművé vált, hogy a volt főszerkesztő úr nem kíván sem ebben a szerepben sem más minősítésben tovább részt venni a lap szerkesztésében. Így szükségszerűvé vált egy gyors és megvalósítható átmeneti megoldás kigondolása. A lappal kapcsolatos folyamatos problémák megvitatása, többek között az önkormányzati üléseken is, arra engedtek következtetni, hogy ez a döntés elengedhetetlen az újság színvonalának emelése és az objektivitás megőrzése érdekében. Eddig a pillanatig egyetlen hivatalos képviselői ill. más önkormányzati ellenjavaslat sem érkezett hozzám ebben ez ügyben, ezért nagyon sajnálatosnak tartom  a médián keresztül történő kommunikáció alkalmazását.

     Engedjék meg, hogy az új főszerkesztő asszony szerződtetésével kapcsolatban kiemeljek néhány fontos dolgot: az együttműködés szintén meghatározott idejű, tehát a 2015-ös év végéig érvényes és 30%-os munkaviszonyról van szó; a pozícióra a jogszabály szerint nem kell pályázatot kiírni; az új főszerkesztő asszonnyal vannak korábbi tapasztalataink, hiszen már több alkalmommal is dolgozott a szerkesztőséggel együtt, és nem utolsó sorban ez a döntés teljes mértékben a Városi Művelődési Központ igazgatójának hatáskörébe tartozik. A személyes találkozónk alkalmával meggyőződhettem arról, hogy mind a múltbeli együttműkődésből adódó tapasztalatok mind az újsággal kapcsolatos ötletei ill. javaslatai a feljebb említett célok eléréséhez elengedhetetlenek.

Hiszem, hogy Párkány lakosai egyetértenek velem abban, hogy a lap megjelenésének folyamatossága érdekében szükséges volt e döntés meghozása!

 

                              Maradok tisztelettel,

 

                                                                                                        Szabó Eugen

                                                                                                        Párkány polgármestere


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

40555439

2019.03.24 van
Főoldal