Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Tájékoztató a kisebb építési hulladékkezelési közszolgáltatási díjról

 

2016. január 1-én lépett hatályba a 2015. évi 79. törvény a hulladékgazdálkodásról és egyéb törvények módosításáról (a továbbiakban csak, mint „79/2015 sz. tv.”). A 79/2015 sz. tv. 81 §-nak 20 bek. szerint a községek kötelesek bevezetni a természetes személyek szokásos karbantartási munkájából eredő kisebb építési hulladék mennyiségi gyűjtését. A kisebb építési hulladék mennyiségi gyűjtésének bevezetése azt jelenti, hogy az díjfizetési kötelezettség közvetlenül a hulladék termelésével függ össze.

Tekintettel erre a jogszabályi változásra a város módosította a települési és kisebb építési hulladékkezelési közszolgáltatási díjról szóló általános érvényű rendeletét, amelyben a kezelési közszolgáltatási díj mértékét az alábbiak szerint állapította meg:

-          a díj mértéke 0,07 € 1 kg ártalmas anyagoktól mentes kisebb építési hulladék után.

 

2016. július 1-től a kisebb építési hulladék termelői kötelesek az ilyen hulladékot a Kommunális szolgáltató és hulladékgazdálkodási Rt. Commenius utca 18. sz. alatti telephelyén lévő gyűjtő udvarban leadni. A kisebb építési hulladékot kizárólag csak Párkányban állandó bejelentett lakhellyel rendelkező természetes személyek jogosultak, személyazonossági igazolvány bemutatása mellett, munkanapokon (Hétfőtől – Péntekig) 7.00 és 15.30 óra között leadni. A közszolgáltatási díjat a hulladéktermelő készpénzben fizeti a gyűjtőudvarban az átvételre meghatalmazott személynek, aki az átvételről  bevételi pénztári bizonylatot állít ki.

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

40554859

2019.03.24 van
Főoldal