Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Párkány Város polgármesterének sajtóközleménye a Nánai út újjáépítésével kapcsolatban

 

A Nánai út, mely a város beépített szakaszán halad keresztül, jogosan a város egyik legtöbbet kritizált útja. A kritika tárgyát legtöbbször az útburkolat és a járdák állapota, az esővízelvezetők hiánya, illetve az útpadka rendezetlensége képezi. Naponta többszáz gépjármű halad keresztül ezen a szakaszon, javarészt kamionok, autóbuszok és személygépkocsik. A közlekedés részesei a biciklisek is, akiket leggyakrabban -  főleg az esős időszakban -  az úttest leromlott állapota nyugtalanít.

Nemzetgazdasági és forgalmi szempontból ez az útszakasz első osztályúként van nyilvántartva, és fenntartása a Szlovák Útkezelő Vállalat (Slovenská správa ciest) hatáskörébe tartozik.

Örömteli hír, hogy a Nánai út rekonstrukciója elmozdult a holtpontról. A Szlovák Útkezelő Vállalat legfrissebb információi szerint az építkezés az „Integrált infrastruktúra operatív program” keretből finanszírozott projektek közé lett besorolva. A Szlovák Útkezelő Vállalat készíti elő a kivitelezési munkálatokra vonatkozó közbeszerzési pályázatok kiírását. A város ezzel párhuzamosan indítja el a járdák megtervezését és kivitelezését, melyeket saját forrásból fog finanszírozni.

Reális az esély, hogy a párkányiak álma a közeljövőben valóra váljon.

Párkány, 2017. február 22.

Ing. Szabó Eugen, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42540586

2019.07.23 van
Főoldal