Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Párkány város polgármesterének sajtóközleménye - Lemondás a Dunamente Turisztikai Desztináció Menedzsmentben betöltött elnöki posztról és igazgatótanácsi tagságról

A Dunamente Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) 2015 novemberében jött létre hét önkormányzat és négy turizmussal foglalkozó vállalkozás képviselőinek közös megegyezése alapján a turizmus támogatásáról szóló Tt. 91/2010 törvény értelmében. A csoportosulás célja az egységes marketing tevékenység bebiztosítása és a térség népszerűsítése szem előtt tartva a turizmus további fejlődését és fenntarthatóságát, továbbá a regionális turizmus fejlesztésre szolgáló állami támogatások lehívása. Ezt jó dolognak tartottam, és ezért támogattam a szervezet létrehozását.

A tizennégy hónapos együttműködés során viszont több nézetkülönbség is megmutatkozott a tagok között, mely már-már hátráltatta a szervezet hatékony működését. A Dunamente TDM jelen szerkezetében túl nagynak és turisztikai szemmel nézve nagyon heterogénnek mondható, mely komplikálttá és nehézkessé teszi a szervezet működését.

Elemezve a kialakult helyzetet, javaslatot tettem a képviselő-testületnek Párkány kilépésére. Kértem a jóváhagyást, illetve, hogy mérlegelje a testület egy saját, kisebb régiót felölelő TDM szervezet megalakítását. A 2017. február 14-i soros ülésen a képviselő-testület elnapolta a döntést, és kérte a szervezet ügyvezető igazgatóját a szervezet tevékenységéről szóló anyag kidolgozására a következő soros (áprilisi) ülésre.

Mivel nekem több kérdésben is eltérő a nézetem, ezért úgy döntöttem, hogy lemondok a Dunamente TDM-ben betöltött elnöki posztomról és az igazgatótanácsi tagságomról. 2017. február 24-én a Dunamente TDM közgyűlése elfogadta döntésemet, és megválasztotta az új elnököt és az új igazgatótanácsi tagot.

Az áprilisi soros képviselő-testületi ülésig Párkány város a többi tíz taggal (Komárom, Izsa, Pat, Karva, Dunamocs, Muzsla, VADAS Kft., WELLNESS Kft. Pat, Pat Fürdő Kft., DREAM Kft.) együtt biztosan a szervezet tagja marad. A Dunamente TDM-mel való együttműködéstől természetesen nem határolódom el a jövőben sem.

 

Párkány, 2017. március 7.

Ing Szabó Eugen, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42540957

2019.07.23 van
Főoldal