Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Párkány Város is csatlakozott a Duna kulturális identitás megerősítésére irányuló projekthez

 

Az idegenforgalom és az oktatás révén létrejövő regionális hállózat kiépítésére irányul a DANUrB (DANube Urban Brand) nevet viselő nemzetközi projekt, melynek célja a Duna kulturális identitásának és szolidaritásának megerősítése.

A projekt fő célkitűzése az ún. „Dunai Kulturális Promenád“ létrehozása, mely összekapcsolja és egy közös márkanév alatt futó turisztikai desztinációban egységesíti a Duna mentén található összes közösséget, tematikus útvonalakat és fejlődési lehetőségeket kínál. A közös márkanév alkalmazása hozzájárulna a turisták és a vendégéjszakák számának növekedéséhez. A DANUrB céljai között szerepel továbbá a Duna menti kis- és középvárosok kihasználaltlan kulturális örökségének és más forrásoknak, mint pl. ipari örökségek, kommunista időszak örökségei, erődítmények, kereskedelmi hállózatok nyomai, élő kulturális hagyományok feltárása. 

Az együttműködés során a következő tevékenységek lesznek realizálva: kulturális és történelmi örökségek kutatása, DANUrB stratégia kidolgozása, „Dunai Kulturális Promenád“ hállózat létrehozása, kulturális és történelmi adatok elérhetősége mobil applikáción keresztül és az elért eredmének tesztelése a gyakorlatban pilot aktivitások szervezésével.  

A DANUrB projekt az Interreg Duna Transznacionális Program (2014-2020) keretében valósul meg a  2017. január 1-je és 2019. június 30-a közötti időszakban.

A projekt koordinátora a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), második legnagyobb partnere pedig a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara. A projektbe a hét Duna menti ország (Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária) képviseletében összesen harminckilenc intézmény kapcsolódott be.

A projekt finanszírozása európai úniós forrásokból (Európai Regionális Fejlesztési Alap – ERDF és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz – IPA II.) történik.

(VH)

 

 

 

 

 

 

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43209939

2019.09.23 van
Főoldal