Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

PÁRKÁNY VÁROSA ELNYERTE AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KERETÉBEN MEGRENDEZETT ORSZÁGOS VERSENY DÍJÁT

A díjat a hatékony tartós intézkedés kategóriában nyertük, mégpedig az alapiskolás tanulók ingyenes utaztatásáért (Utazz velünk ingyenes busszal az iskolába projekt).

Párkány városa az egyike volt annak a 49 szlovákiai önkormányzatnak, kik bekapcsolódtak az idei EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT kampányba. Ebből az alkalomból a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség az önkormányzatok számára országos versenyt hirdetett az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT DÍJA elnyerésére. A megmérettetés három kategóriában történt: aktív önkormányzat, hatékony tartós intézkedés, eredeti aktivitás.

„A versenybe az idei Európai Mobilitási Hétbe bekapcsolódott városok jelentkezhettek. Egy jelentkezőlapot és a mobilitási hét folyamán megvalósított programokat és intézkedéseket kellett összefoglalni, fotóval igazolni és elküldeni a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség címére“ – magyarázza Ing. Monika Uzsáková a városi hivatal Közszolgáltatási, környezetvédelmi és közlekedési szakosztályának képviselője.

Az értékelőbizottság a beérkezett 20 projektből választotta ki a győzteseket.  Az aktív önkormányzat kategória győztese Skalica városa lett. Az eredetibb aktivitás kategóriában a díjat Trnava városa kapta.  

„Ebben az évben harmadszor kapcsolódtunk be az Európai Mobilitási Hét kampányba, melynek keretén belül ingyenes utazási lehetőséget nyújtottunk a párkányi lakhelyű alapiskolás tanulók számára.  Természetesen szükséges, hogy olyan partnerünk legyen, mint az ARRIVA vállalat, akivel sikerült a projektet közösen elindítani és bízom benne, hogy fenntartani is” – mondta Szabó Eugen, Párkány város polgármestere a díjátadó ünnepségen és köszönetet mondott a párkányi szervezőknek, valamint a lakosoknak, hogy támogatták a város kezdeményezését.   

Az Európai Mobilitási Hét minden évben szeptember 16-a és 22-e között kerül megrendezésre abból a célból, hogy felhívják a lakosság figyelmét a fenntartható városi közlekedési módokra, illetve intézkedések és programok foganatosítására ösztönözzék az önkormányzatokat.

Párkányi Városi Hivatal

 

DSCN4893 - WEB.JPG

Odovzdanie ceny ETM 2017.jpg

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

40554906

2019.03.24 van
Főoldal