Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

A polgármester szemszögéből - Valósággá válik a Nánai út rekonstrukciója

i_4918752.jpg

 

A polgármester szemszögéből

Valósággá válik a Nánai út rekonstrukciója

Csaknem egy évvel ezelőtt jelentős fordulat állt be a Nánai út felújításának ügyében, amikor a közlekedésügyi minisztériumban olyan döntés született, miszerint a szóban forgó út újjáépítése bekerült az „Első osztályú utak kereszteződéseinek rekonstrukciója“ nevet viselő projektcsomagba. Örömömre szolgált, hogy Érsek Árpád miniszter úr többször is érdeklődést mutatott a projekt helyzetéről, ami mindig új reménnyel töltött el bennünket. Örömmel nyugtáztuk, hogy a dokumentáció fokozatosan minden ellenőrzésen átment, mely szükséges volt ahhoz, hogy az az említett felújítás megvalósítására szánt európai uniós pénzforrások rendelkezésre álljanak. Fontos feladat volt továbbá a közbeszerzési folyamat és az azt követő ellenőrzések lebonyolítása. Minden rendben zajlott és mára kijelenthetjük, hogy a felújítási munkálatok elkezdődhetnek.

A beruházó (Szlovák Útkezelő Vállalat) és a kivitelező (Cesty Nitra R.t.) által megkötött szerződés 2017. december 28-án lépett hatályba. Az építési területet a kivitelező 2018. január 19-én vette át. Ezekben a napokban zajlik a munkák ütemtervének az aktualizálása, ezt követi majd a közművek kijelölése, illetve néhány fa is kivágása kerül. Az elkövetkező hetekben a kivitelező bevonul a munkaterületre, elhelyezi ott konténereit, raktárjait és munkagépeit. Ezekután elkezdődik a várva várt építési folyamat.

A szerződés értelmében a felújításnak 2019. március 28-áig kell elkészülnie.  

Ez azonban egy nehéz lecke lesz mindannyiunk számára. Meg kell oldanunk a nyári csúcsforgalmat és teljesen át kell szerveznünk a vásárt. A felújítással egyidőben szeretnénk megoldani a járdaszakaszok megtervezését és a vízművekkel karöltve a vízvezeték komplett cseréjét.  

Az érintett ingatlanok tulajdonosai kénytelenek lesznek a felújítási munkálatok tartama alatt több változással és nehézséggel is megbirkózni. Nyilvánvalóan komplikált lesz bejutni egyes telkekre, valószínűleg parkolási gondok is felmerülnek és megjelenhetnek más váratlan problémák is. Ezügyben kérem viszont a lakosok türelmét. Biztosítok mindenkit arról, hogy minden erőfeszítésünkkel azon leszünk, hogy ezt a rekonstrukciót teljes felelőséggel kezeljük és az valóban mindenkit szolgáljon.    

Ing. Szabó Eugen, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42869727

2019.08.24 van
Főoldal