Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Ünnepeljük együtt a FÖLD NAPJÁT Párkányban!

A Nemzetközi Föld Napjához kapcsolódó rendezvények évente, áprilisban kerülnek megszervezésre. Városunk az idén immár a negyedik alkalommal kapcsolódik be saját eseménnyel, melyre ezúton szeretnénk meghívni Párkány és környéke lakosait. Ebből az alkalomból különféle aktivitásokat kínálunk Önöknek, bízva abban, hogy minden korosztály megtalálja a magának legmegfelelőbbet.

ÁPRILIS 14. – TAVASZI FAÜLTETÉS: A Duna promenádon fák, a városi hivatal előtti parkban pedig bokrok kerülnek kiültetésre. Gyülekező a Párkányi Városi Hivatal Vámházköz 2. sz épülete udvarán 9.00 órakor.

ÁPRILIS 18. – FÖLD NAPJA PÁRKÁNYBAN a sétálóutcán 10.00 - 11.30 óráig (rossz idő esetén a kultúrházban): kupakgyűjtés kiértékelése, képzőművészeti- és fotópályázat kiértékelése; oktató játékok gyerekeknek; kiállítás.

ÁPRILIS 20. – FACSEMETE GYERMEKEMNEK: Szeretnénk folytatni a tavaly megkezdett hagyományunk, mely szerint fát ültetünk az előző évben született gyermekek közül háromnak. A nevek kisorsolására a Tavaszi faültetés keretén belül kerül sor. A facsemetéket a szülőkkel közösen 9.30 órai kezdettel ültetjük ki a városi hivatal előtti parkban.

PET KUPAKOK GYŰJTÉSE – CSATLAKOZZUNK a Párkányi Szabadidőközpont (SZIK) kezdeményezéséhez, amely a KSOH Štúrovo, R.t.-vel karöltve az idén is gyűjti a PET kupakokat és annak bevételét egy fogyatékos gyermek megsegítésére fordítja. Gyűjtőhelyek Párkányban: óvodák, alapiskolák, középiskolák, művészeti alapiskola, iskolai étkezdék, városháza, városi könyvtár, városi művelődési központ, Danubius mozi, városi sportegyesület, Enerbyt Kft., Vadas Kft., nyugdíjas klub, turisztikai információs iroda, a plébánia melletti gondozóház, KSOH R.t.

FOTÓVERSENY – A fényképészet megszállottja? Szerencsét próbálna egy versenyben? Kreatívan gondolkozik a kompozíció megalkotásában? Ebben az esetben ez a verseny Önnek szól! Kapcsolódjon be fotóversenyünkbe, melyet az „Élet Párkányban és szűkebb vidékén fotós szemmel” hirdettünk meg. Versenykategóriák:

A1 – fekete-fehér - Élet Párkányban és szűkebb vidékén,

A2 – fekete-fehér - Duna, a folyó, mely összeköt,

B1 – színes - Élet Párkányban és szűkebb vidékén,

B2 – színes - Duna, a folyó, mely összeköt.

 

Egy szerző akár mind a négy kategóriában is versenyezhet. Kérjük, hogy a versenyfotókat (kategóriánként max. 3 kép) szíveskedjenek kinyomtatva (A4-es formátum) és digitálisan (min. 2 MB nagyságban és min. 1600 x 1200 px. felbontásban) eljuttatni a Párkányi Városi Hivatal, Vámházköz 2 sz. alatti épületébe.

 

Nevezési határidő: 2018. április 9., 15.00 óra.

Jöjjenek és csatlakozzanak hozzánk!


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42540944

2019.07.23 van
Főoldal