Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Meghívó - Bészabó András kiállításának megnyitójára

beszabo_andras_meghívó.jpg

 

Bészabó András egyik alkotói módszere, hogy alkotás közben állandóan zenét hallgat: komolyzenét, a teljes magyar  autentikus népzenét, kiemelve a csángó népzenét, a kortárs népzenei együtteseket és szóló énekeseket, jazz zenét, így magát a zenét, illetve az abból táplálkozó élményt is adott esetben megfesti.

Dr. Mezei Ottó művészettörténész, egyetemi tanár a következőket írja művészetéről: „Bészabó András akril és olaj palettáján a végtelen kozmoszt, a tiszta eget, az ember szellemiségét és a belső békéjét szimbolizáló kékek, lilák modulációi, valamint a szakrális belsőfényt megjelenítő, a többi színen finoman átszűrődő fehérek jelennek meg.”

Főleg festészettel  és egyedi grafikával  (szén, pitt- és pasztellkréta-rajzokkal) foglalkozik, de készít kollázsokat, aszamblázsokat, szobrokat, valamint festő,- rekesz és sodrony tűzzománcokat is.

Nagyon fontos számára, hogy a kiállításain vizuális kommunikációt folytasson a tárlatlátogató közönséggel. Alkotói mottója, melyet még nagyapjától örökölt: ”Csendben kell teremni, az alma is csendben terem.”

Nemzetközi és országos tárlatai: Romániában-Erdély, Kanada-Niagara régió, Lengyelország, Szlovákia-Felvidék, Ukrajna-Kárpátalja, Szerbia-Vajdaság, Ausztria, Franciaország, USA, Kanada, Hollandia, Csehország, valamint Magyarország számos településén.


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

40555316

2019.03.24 van
Főoldal