Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Megünnepeltük a FÖLD NAPJÁT

Városunk az idén immár a negyedik alkalommal kapcsolódott be a Föld világnapja rendezvénysorozatba.

Ebből az alkalomból önkéntesek segítségével a kosárlabda pályánál és a „Papagáj“ lakótelepen 45 darab fa, a városi hivatal előtti parkban pedig 137 darab bokor került kiültetésre. Folytattuk a tavaly elindított kezdeményezést, mely szerint három újszülöttnek fát ajándékoz a város. Az idén a szülők segítségével egy-egy fát ültettünk Janicsek Bellának, Németh Péternek és Tárnyik Adamnak.

Civil kezdeményezésnek – Formás Polgári Társulás és Új Évszázad Nyugdíjas Klub - köszönhetően indult el a Téglagyári út kitakarítása az ott felgyülemlett hulladéktól. A Városi Könyvtár alkalmazottai és a helyi gimnazisták a Duna partot, a szakközépiskola diákjai pedig az ipari parkhoz vezető út melletti zöld területet és a poliklinika környékét tisztították meg. Az említett helyekről az önkéntesek mintegy 35 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze.

Április 18-án a gyermekek és az ifjúság számára szervezett ünnepély keretén belül került sor a képzőművészeti verseny 4. évfolyamának és a fotóverseny 1. évfolyamának a kiértékelésére. A Párkányi Szabadidőközpont és a Kommunális Szolgáltató és Hulladékgazdálkodási R.t. szervezésében folyó KUPAKCIA versenyben az óvodások és az iskolások 1154 kg műanyag kupakot gyűjtöttek össze. Ezt a mennyiséget az újonnan kialakított gyűjtőhelyek segítségével sikerült további 196 kg-mal megnövelni. A kupakok értékesítéséből származó bevétel Karinka Kartíková javára lett felajánlva.

A Föld napja Párkányba rendezvénybe a fent említett polgári társulásokon kívül bekapcsolódtak: Szlovák-Magyar Baráti Társaság, CSEMADOK, Testi Fogyatékosok Szlovákiai Egyesülete helyi szervezete, Párkány és Vidéke Kulturális Szövetség, Dunamente TDM és 20 lakos, akiknek ezúton fejezzük ki köszönetünket önzetlen segítségükért.  

Találkozunk jövőre a Föld napja Párkányban rendezvény 5. évfolyamán!

 

Köszönjük támogatóinknak a tárgyi és a pénzbeli adományokat:

Agrovaria export-import, Broadway Restaurant, Coffe IN, Convertis, Csonka TRANS, ELEKTRO DEMAR PLUS, LETECKÝ KLUB KAMENNÝ MOST-Ing. Július Bócz,  New York City-Henrieta Matušová, Priemyselný park Štúrovo, Protex, SKC FOUNDRY, Smurfit Kappa Obaly, SEVENET, VADAŠ.

 

 

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

40554917

2019.03.24 van
Főoldal