Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Küszöbön a helyhatósági választások

i_4918752.jpg

A falvak és városok életének talán legjelentősebb mozzanata a helyhatósági választások. Ezen esemény keretén belül választunk polgármestert és városi önkormányzati képviselőket, meghatározva ezzel városunk működését az elkövetkező négy évre.   

A választásokat elsősorban a demokrácia vívmányának kell tekinteni. Mi, a város lakosai hozunk döntést arról, kik képviseljenek bennünket, kik hozzanak döntést fontos városi kérdésekben. Ezzel egyetemben azonban bárki bekapcsolódhat és jelöltetheti magát a városi képviselői poszt, vagy a polgármesteri munkakör betöltésére. Kamatoztassuk mindezt városunk érdekében! Többen emlékeznek még arra az időszakra, amikor a választásokon 95%-os volt a részvételi arány és csak egy párt képviselőit választottuk.

A demokrácia alapelvei azonban csak abban az esetben érvényesülnek, amennyiben van kiket választanunk. Ha a szavazólapokon mindenekelőtt olyan emberek neveit találjunk, akik elkötelezettségükkel, önzetlenségükkel, szorgalmukkal, szakértelmükkel, kompromisszumkészségükkel arra hivatottak, hogy a közérdek javára munkálkodjanak. Maximálisan szükséges, hogy mind azok, kik hajlandók felvállalni a felelősséget közérdekű ügyekben és ugyanakkor nem várnak el különleges elismerést, külön pénzügyi hasznot vagy más személyüket, illetve pártjukat érintő előnyöket, elhatározzák magukat és minél nagyobb számban kandidáljanak az említett posztokra.

Meg vagyok róla győződve, hogy városunk lakosainak érdeke, ha a választott tisztségekbe a legkiválóbb emberek kerülnek. Ha élnek az Önök környezetében olyanok, kik fontolgatják a jelöltetést, akkor beszéljenek velük és segítsenek nekik a döntéshozatalban. A választásokra 2018. november 10-én kerül sor. A választási listákat 2018. szeptember 11-éig kell leadni. Városunkban a független jelöltnek a szavazásra jogosult polgároktól 200 támogatói aláírást kell begyűjtenie.  

Ing. Szabó Eugen, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43210229

2019.09.23 van
Főoldal