Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

VII. ŐSZI KULTURÁLIS NAPOK

Szervező: Párkány és Vidéke Kulturális Társulás

Társszervező:Városi Művelődési Központ

Őszi kulturális napok 2018

-------------------------------------------------

2018.október 28, 18.00, Kultúrház

Rejtelmek – JordánTamás és Sebő Ferenc József Attila-estje

Majd 30 éve egy tévéműsor kapcsán találkozott egy nagyszerű színész és egy remek zenész egy költőóriás életművével. A műsor végül soha nem készült el, de a találkozásnak köszönhetően megszületett ez az est, mely immár ősz halántékkal és rengeteg élettapasztalattal kerül ismét a közönség elé. Ez az előadás tulajdonképpen egy beszélgetés a hallgatóság és az előadók között – még akkor is párbeszéd, ha a közönség (feltételezhetően) nem mond semmit. József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban az előadók olyan hangvétellel, mely szokatlan a pódiumon, itt nem “szavalásról” van szó, a többnyire halk, bensőséges tónus azt érzékelteti a nézővel, hogy személyesen őt szólították meg. Közreműködnek: Perger László – bolgártambura, gitár, Barvich Iván - tárogató, bolgár kaval, pánsíp, tamburák

----------------------------------------------------------

2018. november 4, 18.00 Kultúrház

2019. Miguéu Montanaro-Móser Ádám: Tangók

Miquèu Montanaro zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de számos más stílusban is otthonosan mozog. Móser Ádám muzsikáját áthatja az improvizáció szabadsága, harmonika játéka egyedi, körbejárhatjuk a világot általa, ezen az estén két harmonika és két lélek fonódik össze.

-----------------------------------------------------------------

2018. november 18:, 18.00 Kultúrház

2019. félszáz - Zsapka Attila (50) jubileumi koncertje

A koncert Zsapka Attila, verséneklő, dalszerző, énekes 30 éves pályafutásának apropóján, 50. születésnapja alkalmából valósul meg. A jubileumi koncert műsora válogatás az eddig megjelent dalokból, ugyanakkor néhány perc erejéig felidézi a ZS.E.B. bulik fergeteges hangulatát is. A megszokottnál színesebb, eklektikusabb, közvetlenebb és személyesebb koncert során Attila mesél pályafutása során megélt élményiről, emlékeiről, egy – egy dal születésének történetéről, zenész társairól – barátairól, példaképeiről, kedvenceiről.

Közreműködnek: Miklósné Zsapka Mónika, Zsapka Krisztina, Zsapka Zsolt, Madarász András, Sipos Dávid, Benkó Ákos, Farnbauer Péter

-----------------------------------------------------------

2018. november 25, 18.00, Kultúrház

Dalüzenet - Szvorák Katalin (60) jubileumi műsora

A Kossuth-díjas és a közelmúltban Európai Polgár díjjal kitüntetett Szvorák Katalin háromtucatnyi önálló albumának szűkített terces summázata ez a koncert. Az egykori felvételek mély zenei intuícióval újrahangolva támadnak fel három kiváló és kreatív muzsikus: Cserta Balázs fúvós hangszereivel, Kiss Ferenc multi-instrumentalista muzsikájával és Balogh Kálmán cimbalomjátékával. Az egyes gondolati egységek tematikus tételekként kelnek életre és minden emberi rezdülésre-életérzésre rácsendülnek.

-------------------------------------------------------------

2018. november 29, 18.00, Kultúrház

Apjafia – Berecz András és Berecz István műsora

Berecz András, mesemondó: „Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Amikor körülöttem savanyú emberek vannak, szomorú emberek vannak, akkor felszalad bennem a kisördög és addig nem nyugszok, míg valahogy meg nem tudom csiklandozni őket.”

Berecz István, zenész, néptáncos: „Más fellépésekkel ellentétben érzem a hatalmát az emberi szónak. Azt, hogy a megfelelő helyekről összeszedett történetekkel olyan díszletet, olyan világot pakol a tánc köré, amibe teljesen más belépni. Ha édesapám öt percet is beszél a tánc előtt, én meg a közönség be van avatva valamibe, amibe más nem.”

Közreműködnek: Bures Réka - tánc, Komáromi Márton - hegedű, Papp Endre - brácsa, Bognár András - bőgő

 

plakát-Őszi kultnapo-2018.jpg


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43430117

2019.10.16 van
Főoldal