Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Helyhatósági választások

Olyan államformában éltünk 1989-ig, amely bár hirdette, hogy demokratikus, a valóságban a demokrácia számtalan eleme hiányzott belőle. Nem lehetett például szabadon választani. Az alkotmány és több törvény hatálybalépésével az állampolgároknak megadatott a lehetőség, hogy kivegyék részüket a társadalom irányításából. Az állami és az önkormányzati szervekbe közvetlenül választhatják meg képviselőiket.

A közügyek iránti érdektelenség társadalmunkban egyre nagyobb mértéket ölt. Megmutatkozik mindez a lakosság választási részvételi arányán is. Mi, párkányi lakosok mindig jelentősen elmaradtunk az országos átlagtól, holott az is elég alacsony. Az elmúlt választásokon való részvételi arány városunkban a következőképpen alakult:

Helyhatósági választások 2014:                 43,5 %

Parlamenti választások 2016:                     51,9 %

Megyei választások 2017:                           19,9 %

A Párkány és Vidéke lap augusztusi számában hangsúlyoztam annak fontosságát, hogy támogassák mindazokat az érdeklődőket, akik az elkövetkezendő helyhatósági választásokon jelöltetik magukat. Ennek is tudható be, hogy a polgármesteri posztért 5 jelölt indul. Gazdag a kínálat a képviselői posztok betöltésére is. A 15 tagú képviselő-testületbe való bejutást összesen 40-en pályázták meg. Lesz tehát miből választani. Amennyiben úgy gondolják, hogy szükség van a változtatásra, vagy éppen ellenkezőleg, szeretnék támogatni a már elindított tevékenységeket és a beállt irányvonalat, akkor FEJEZZÉK KI mindezt szavazatukkal a november 10-ei helyhatósági választásokon. JÖJJENEK EL SZAVAZNI!

Ing. Eugen Szabó, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43210092

2019.09.23 van
Főoldal