Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Tesszük a dolgunkat

erb_Štúrovo_150.pngElmondhatjuk, hogy január végéhez az önkormányzati dogok rendeződtek a novemberi választásokat követően. A képviselők megalakították az egyes bizottságokat, besorolták magukat intézményeink képviseleti szerveibe. Egyértelművé vált mennyire is gondolják komolyan, hogy a dolgok másként menjenek vagy éppen ellenkezőleg meggátolják az esetleges változásokat.

Ennek az időszaknak egyik fontos lépése volt, hogy a megválasztott képviselők közül megbízzak valakit a polgármester-helyettesi funkció betöltésével. Úgy döntöttem, hogy Blaháková Dominikát kérem fel erre a posztra. Olyan egyént kerestem, aki szlovák és magyar nyelven is jól komunikál, ehhez az angol nyelvtudása tökéletes bónusz. Különösen tetszett az, hogy főbb céljai között szerepel a turizmus fejlesztése és a fiatalok érvényesülésének elősegítése. Ráadásul bevállalta azt is, hogy feladja eddigi munkáját és új kihívásként kezelje a közügyek szolgálatát. Nem elhanyagolható az sem, hogy személyének köszönhetően jelentősen fiatalodik a városvezetés.

A januári képviselő testületi ülés egyik fontos pontja volt a költégvetés elfogadása. Az értekezlet során számos módosító javaslattal bővült vagy éppen zsugorodott az előterjesztett változat. Nehezményeztem, hogy a hivatalvezetői pozícióra tervezett bérköltséget nem hagyták jóvá. Mindennek ellenére elmondhatjuk, hogy minden idők legmagasabb költségvetésével állunk szembe, mely jelentős bérfejlesztést biztosít az alkalmazottak részére. A város további fejlődésére pedig több mint 2 millió eurót tervez befektetni. Hiszem, hogy városunk egy újabb lépést tesz a szebb és élhetőbb városkép felé.

Szabó Eugen, polgármester

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43430244

2019.10.16 van
Főoldal