Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

A FÖLD NAPJA PÁRKÁNYBAN – „Facsemete gyermekemnek

„FACSEMETE GYERMEKEMNEK 2018“

Párkány város projektje a nyilvánossággal való kapcsolatok megerősítésére közterületeink szépítése érdekében

 

Tisztelt szülők!

2017-ben indítottuk útjára városunkban a „Facsemete gyermekemnek” névvel jelzett és az újszülöttek tiszteletére szervezett faültetést. A projekt értelmében a Föld napja alkalmából városunk három, az előző évben született gyermeknek élő facsemetét ajándékoz. A faültetés a Föld napja rendezvény keretén belül valósul meg, melybe városunk immár hagyományosan „A Föld napja Párkányban” rendezvénnyel kapcsolódik be. 

A projekt célja

A program célkitűzése a családokkal való együttműködés megerősítése a közterületek szebbé tétele érdekében. Célunk, hogy ezzel a kezdeményezéssel egészséges és fenntartható életkörnyezetet biztosítsunk nemcsak önmagunknak, hanem a jövő generációnak is.

Hogyan lehet bekapcsolódni a projektbe

A program idei évfolyamába a 2018-ban született gyermekek kapcsolódhatnak be. Hogy ki kapja a város ajándékát, nyilvános sorsoláson dől el. A sorsolásra a tavaszi faültetés keretén belül kerül sor (általában április első felében).  A sorsolásba a gyermeket törvényes képviselője (szülő, gondozó) egy becsületbeli nyilatkozat kiállításával jelentheti be. Az előnyomott becsületbeli nyilatkozat a Párkányi Városi Hivatal Vámházköz 2. sz. alatti irodájában vehető át vagy letölthető a város hivatalos weboldaláról (www.sturovo.sk).

A becsületbeli nyilatkozatok leadásának határideje 2019. március 15.

A sorsolás eredménye Párkány város hivatalos weboldalain kerül közzétételre a www.sturovo.sk és a www.hu.sturovo.sk webcímeken, valamint a Mestský úrad Štúrovo - Párkányi Városi Hivatal facebook profilon.

Faültetés és a fákról való gondoskodás

A fák a város közterületein a szülők és gyermekeik jelenlétében kerülnek kiültetésre. A szülőket írásban is tájékoztatjuk, hogy megtudakoljuk, jelen szeretnének-e lenni a faültetésnél, illetve az ültetésben szimbolikusan segítségünkre lesznek-e. A szülők szimbolikus segítsége a fa gyökereinek beöntözésében, a gyökerek földdel való beszórásban, valamint a gyermekek nevét tartalmazó táblácskák rögzítésében nyilvánulnának meg.  

Az ültetés helyszínének, az eszközöknek és a tábláknak az előkészítését a városi hivatal biztosítja.  A faültetés a város emlékkönyvében is bejegyzésre kerül.  A kiültetett fák a város közterületeinek részét képezik és a róluk való gondoskodást Párkány város látja el saját tevékenysége keretén belül.

Megvalósult faültetések újszülöttjeinknek

2017 – Három fa a városi hivatal előtti parkban (Adela, Monika, Noel)

2018 – Három fa a városi hivatal előtti parkban (Bella, Péter, Ádám)

Szívesen megválaszoljuk kérdéseit telefonon (036/2851322) vagy emailben a monika.uzakova@sturovo.sk email címen.

Köszönjük, hogy támogatja kezdeményezésünket, mellyel fenntartható életkörnyezetet szeretnénk biztosítani nemcsak önmagunknak, hanem a jövő generációnak is.

Párkányi Városi Hivatal


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43429779

2019.10.16 van
Főoldal