Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

ÁPRILIS – A FÖLDANYA HÓNAPJA PÁRKÁNYBAN

A világ számos országában már jó néhány évtizede április 22-én emlékeznek a Földanya ünnepnapjára.  Városunk az idén immár ötödik alkalommal kapcsolódik be saját rendezvénnyel. Ez ösztönzött bennünket, hogy ÁPRILIST A FÖLDANYA HÓNAPJÁNAK nevezzük városunkban. A rendezvény 5. évfolyamának alkalmából különböző korcsoportok számára a következő aktivitásokat készítettük, melyre Önöket ezúton szeretettel meghívjuk. 

PROGRAMNAPTÁR

ÁPRILIS 6. - TAVASZI FAÜLTETÉS: Önkéntesek bevonásával kerülnek kiültetésre fák és bokrok a város közterületein. Kérjük az önkénteseket és a civil szervezetek képviselőit, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz. Gyülekező a Párkányi Városi Hivatal Vámházköz 2. sz épülete udvarában 9.00 órakor. Jelentkezzenek az alább megadott elérhetőségek egyikén!

ÁPRILIS 16.  – A KEVERT TELEPÜLÉSI HULLADÉK ELEMZÉSE: Az elemzést önkéntesek végzik a Körkörös Gazdaság Intézete (Inštitút cirkulárnej ekonomiky) nonprofit szervezettel karöltve.  Kérjük az önkénteseket és a civil szervezetek képviselőit, hogy csatlakozzanak a hulladékok elemzéséhez. Jelentkezzenek az alább megadott elérhetőségek egyikén!

ÁPRILIS 23.  – FAÜLTETÉS ÚJSZÜLÖTTEKNEK a „Facsemete gyermekemnek 2018“ projekt keretén belül:  Folytatjuk az újszülötteknek szánt fák ültetésének hagyományát, mely szerint fát ültetünk az előző évben született gyermekek közül háromnak. A nevek kisorsolására a tavaszi faültetés keretén belül kerül sor (fenn megadott terminusban). A facsemeték a gyermekek, szüleik és a hozzátartozók jelenlétében kerülnek kiültetésre 10.00 órai kezdettel a városi hivatal előtti parkban. Szeretettel várjuk kedves lakosainkat is.

ÁPRILIS 26.  – A FÖLD NAPJA megünneplése Párkányban a sétálóutcán 10.00 - 11.30 óráig (rossz idő esetén a kultúrházban): az ú.n. „KUPAKció“ keretén belüli kupakgyűjtés kiértékelése; képzőművészeti- és fotópályázat kiértékelése; oktató játékok és előadások gyerekeknek.

ÁPRILIS 26.  – LAKOSSÁGI FÓRUM a Danubius moziban 18:00 órai kezdettel, melynek keretén belül sor kerül az április 16-án elvégzett kevert települési hulladék elemzése eredményeinek közzétételére, valamint a ZERO WASTE - a hulladékok mennyiségének csökkentése és helyes osztályozása című előadásra.

FOTÓPÁLYÁZAT – A fényképészet megszállottja? Szerencsét próbálna egy versenyben? Kreatívan gondolkozik a kompozíció megalkotásában? Ebben az esetben ez a verseny Önnek szól! Kapcsolódjon be fotópályázatunkba, melynek témája: NÉGY ÉVSZAK PÁRKÁNYBAN ÉS KÖRNYÉKÉN. A verseny célja: dokumentálni Párkány és régiója lakosainak életét, rögzíteni a Duna pillanatait.  Formátum: nyomtatott A4 + digitális, min. 2 MB nagyság és min. 1600 x 1200 px. felbontás. Leadási határidő: 2019. április 12., 15.00 óráig a Párkányi Városi Hivatal, Vámházköz 2 sz. alatti épületébe.

SZEMÉTSZEDÉS A VÁROS KÖZTERÜLETEIN – Kérjük az önkénteseket és a civil szervezetek képviselőit, hogy csatlakozzanak a szemétszedéshez. Zsákot, kesztyűt és a szemét elhordását biztosítjuk. 

Kapcsolattartók:

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük jelentkezzen emailben, telefonon vagy személyesen.  

Ing. Monika Uzsáková, tel. sz. 036/2851322, e-mail: monika.uzsakova@sturovo.sk    

Ing. Agnesa Dudášová, tel. sz. 036/2851 307, e-mail: agnesa.dudasova@sturovo.sk

A Föld napja Párkányban rendezvényünkről bővebben:

Web: www.sturovo.skwww.hu.sturovo.sk

Facebook: Mestský úrad Štúrovo – Párkányi Városi Hivatal,

Facebook: Deň Zeme v Štúrove – A Föld napja Párkányban 

Köszönjük, hogy támogatja a kezdeményezést és örülünk, hogy részt vesz rendezvényeinken!

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42540823

2019.07.23 van
Főoldal