Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Nem várt reakció

Márciusi cikkemben a hulladékgazdálkodással foglalkoztam, ezért nem volt tervben ismét előhúzni ezt a témát. Miután viszont kézhez kaptam egy anonim levelet, mely március 27-én érkezett a hivatalba, kénytelen vagyok visszatérni a szeméthez.

A levélben az áll, hogy én és a hivatal illetékes osztálya törvényeket sértve járunk el a hulladékgazdálkodás területén. Ezen megállapítással már megszólították a felelős állami szerveket, rendelkezésükre bocsátva – a levélben közelebb nem részletezett – bizonyítékokat. A levélíró azt is tudomásomra hozta, hogy amint a vizsgálódás lezárul, büntetőjogi eljárást kezdeményeznek ellenem és a hivatal dolgozói ellen.

Több okból sem örülök a levélnek. Elsősorban bosszant a levélben használt hangnem, melyet fenyegetőnek és támadónak találok. Zavar, hogy a levélíró konkrétumok feltüntetése nélkül próbál rossz fényben feltüntetni bennünket. Érthetetlen számomra továbbá, hogy ha már vette a fáradságot és bizonyítékokat gyűjtött, miért nem próbálta azokat a tudtunkra adni, hogy a szerinte „törvénysértő eljáráson” módosíthassunk. Felháborító az is, ha valaki a neve feltüntetése helyett a „város elégedetlen lakosai” cím alá rejtőzködik. Kérdés, hogy a levél miért éppen a hulladékgazdálkodás témájával foglalkozó lakossági fórum után lett postázva.

Nincs szándékomban megsértődni. Osztom azt a véleményt, hogy sok a hiányosság a hulladék gazdálkodásunk területén, ezáltal rengeteg a tennivaló is. Előbbre viszont csak akkor jutunk, ha mindannyian lépünk a dolog érdekében. Az anonimitás mögé rejtőzködő ijesztgetések, feljelentések nem ezt a célt szolgálják.

Ing. Szabó Eugen, polgármester


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42869722

2019.08.24 van
Főoldal