Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Hogy is van ez az „INGYENEBÉDEKKEL“

2019. január 1-jén lépett hatályba a T.t. 544/2010 számú, a Szlovák Köztársaság Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma hatáskörébe tartozó támogatásokról szóló törvény módosítása, mely elsősorban az étkeztetésre fordítandó támogatásokat érinti.   

     Az étkeztetési támogatás az óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek ebéd, vagy más étel biztosítására nyújtható. A támogatás elsődleges célja a gyermekek egészséges táplálkozási szokásokra való oktatásának támogatása, továbbá a szülők tehermentesítése az étkeztetés finanszírozása alól.  

     Az étkeztetési támogatásra 2019 január 1-jétől 2019. augusztus 31-éig jogosult: minden gyermek, aki az óvodák utolsó évfolyamait látogatja, valamint a 2-től 5 éves korú gyermekek abban az esetben, ha a család szociális segélyből él, vagy a család jövedelme nem haladja meg a létminimumot.

     Az étkeztetési támogatásra 2019. szeptember 1-jétől az alapiskolákat látogató gyermekek is jogosultak.  

      Napi 1,20 euro összegű állami támogatásról van szó, azokon a napokon, mely folyamán a gyermek részt vesz az óvodai nevelési-oktatási folyamatban vagy az alapiskolai oktatási folyamatban és átvette az ebédjét.

     VÁLTOZÁS AZ ÉTKEZŐK KIJELENTKEZÉSÉBEN: Az iskolai étkeztetésre vonatkozó kötelező érvényű előírások betartása érdekében 2019. május 1-jétől az étkezők kijelentkezésére már csak 24 órával korábban nyílik lehetőség, vagyis a hiányzást megelőző napon 14:00 óráig. Ezután a terminus után üzemeltetési okokból már nem nyílik lehetőség a gyermek kijelentésére.  

     A kijelentkezésért a szülő, illetve a törvényes képviselő a felelős. Abban az esetben, ha szülő, illetve a törvényes képviselő nem jelenti ki az étkeztetésből a gyermeket, akkor minden egyes nem kijelentett ebéd esetében meg kell térítenie annak teljes értékét.

A nem kijelentett nap után nem jár állami támogatás!

     Részletes információt a szülők az illetékes iskolai étkezdében kapnak, vagy érdeklődhetnek a Párkányi Városi Hivatal illetékes szakosztályán is. 

Párkányi Városi Hivatal


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43210348

2019.09.23 van
Főoldal