Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Temetőink új üzemeltetése

Az önkormányzatok alapfeladatai közé tartozik a településen található temetők üzemeltetésének bebiztosítása és karbantartása. Városunk ezt a tevékenységet egy 2009-ben kötött szerződés alapján a KSOH vállalatra ruházta át. Mivel a szerződés ez év június végéhez lejárt úgy döntöttünk, hogy a temetők gondozását a város saját alkalmazottaival fogja tovább végezni.

A döntést tüzetes mérlegelés és elemzés előzte meg. Felmértük mennyire lehetünk elégedettek a temetőink és az ott található építmények állapotával. Feltártuk a hiányosságokat. Megvizsgáltuk a temetéssel kapcsolatos ügyintézés zökkenőmentességét. Tárgyaltunk a sírhelyek nyilvántartásának módjáról. Tanulmányoztuk a más városokban alkalmazott és bevált módszereket. És persze kiszámoltuk mennyi az annyi - azaz analizáltuk a költségeket.

Azt tapasztaltam, hogy aki ilyen vagy olyan okból többször megfordul a temetőkben, egy szempillantás alatt felsorol 3-4 sürgős teendőt. Mi is sok ilyet találtunk. Ezen ismeretek alapján hoztuk meg azt a döntést, hogy saját erőből lássuk el a szükséges teendőket.

Június folyamán új munkaerőt vettünk fel, beszereztük a szükséges eszközöket (kistraktor, fűnyíró, sövényvágó), megvásároltuk a nyilvántartó programot, új szerződéseket kötöttünk a temetkezési vállalatokkal, kiiskoláztuk alkalmazottainkat, kidolgoztuk az új általános érvényű rendeletünket, melyet a testület egyhangúan megtámogatott. Hiszem, hogy megtettünk mindent azért, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen.

Mindez azt jelenti, hogy ha valakinek sírhellyel kapcsolatos ügyintézése van, akkor a városi hivatalba kell mennie a kommunális szolgáltató osztályra (a múzeum melletti iroda). Ha pedig temetkezéssel kapcsolatban kell intézkednie, akkor a városunkban működő temetkezési vállalat valamelyikéhez kell, hogy forduljon. Kérek mindenkit, hogy türelmével járuljon hozzá a zökkenőmentes átmenethez.

Ing. Szabó Eugen, polgármester

DSC_6919.jpg


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43210148

2019.09.23 van
Főoldal