Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Testvérvárosi látogatás Baróton

Jó időben, kellemes hangulatban telt az erdélyi testvérvárosunkban június közepén megtartott hagyományos Barót Napok rendezvénysorozata, melyen városunk küldöttsége is részt vett.

Választék akadt bőven kulturális programokból, színpadi előadásokból egyaránt, a vásárosok is kirakták portékáikat, a kínálatból mindenki kedvére válogathatott. A vásári része számunkra ismételten amolyan kisebb Simon-Júda benyomását keltette. A lacikonyhák melletti ülőhelyek megteltek: enni- és innivalóból teljes volt a felhozatal, a kézművesek is buzgón kínálták portékáikat és természetesen nem hiányozhatott az elmaradhatatlan kürtőskalács szinte teljes kínálata sem.

A városünnep szombaton délben tartott megnyitója előtt fúvósok és a Dimény Olga tanárnő által vezetett Princess mazsorettcsoport vonult fel a városközpontban, a színpadon az Egyed Ágnes által vezényelt báró Wesselényi Miklós kórus énekelt. A városünnepre Fülöp László miklósvári római katolikus lelkész adta áldását.

A megnyitón tartott beszédében Barót polgármestere, Lázár-Kiss Barna András is hangsúlyozta, hogy a hit fontos, hinni kell legendáinkban, mondáinkban, hinni kell mindabban, amit őseink tettek, így lehet csak ünnepelni, számot adni a találkozásaink óta eltelt időről, örvendeni az újra találkozásnak. A múlt tisztázatlansága kapcsán megemlítette az utóbbi idők úzvölgyi történéseit, hangoztatva, hogy ott, bár nem évszázadokról van szó, mégis vitatott a temető hovatartozása, „ha nem hiszünk valamiben, ami a mienk, akkor ami biztosan köthető múltunkhoz, azt is elvehetik tőlünk” – mondta. 

A párkányi küldöttségre kellemes meglepetésként hatott, hogy Barót városa emlékplakett adományozásával fejezte ki köszönetét a többéves baráti kapcsolat ápolásáért Klačan Teréziának, városunk főellenőrének, valamint Hégli Mariannának és Hégli Gyulának, a Kisbojtár gyermek-táncegyüttes vezetőinek. Az emlékplakettet Lázár-Kiss Barna András polgármester adta át, melyet az érintettek könnyeikkel küszködve köszönték meg és egyöntetűen köszönetet mondtak a gyermektánccsoportok együttműködésének is, melyek kapcsán épült fel a jelképes „barátság hídja” Barót és Párkány között, mely mára már testvérvárosi kapcsolattá nőtte ki magát.

Végezetül, ezúton is szeretném tolmácsolni Barót város polgármestere és a barótiak szívélyes üdvözletét minden kedves párkányi polgárnak!  

                                                                          Csepregi Zoltán, városi képviselő-testület tagja

 

Az ünnep hangulatáról pedig meséljenek az alábbi képek (fényképek forrása: Barót Város Önkormányzata-facebook, Hégli Július, Csepregi Zoltán)

Testvérvárosunk történéseibe a www.facebook.com/barotvarosonkormanyzata/ facebook portálon nyerhetnek betekintést.

 

10-Barót 2019.jpg


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43210313

2019.09.23 van
Főoldal