Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Kültéri automata defibrillátor került kihelyezésre Párkányban

A kültéri automata defibrillátor üzembe helyezésére, mely hirtelen szívleállás esetén életet menthet, július 16-án került sor. A riasztóval ellátott speciális dobozban elhelyezett berendezés a Párkányi Városi Hivatal Szabadságtér 1. sz. alatti épületének a bejáratánál található. Az életmentő készülék bárki számára elérhető.

A kültéri automatikus defibrillátor kép és hangutasítások segítségével irányítja az újraélesztést (kardiopulmonális reszusztitáció) és ezáltal növeli az esélyt az életben maradásra. Az elektromos sokk képes helyreállítani a helyes szívritmust. Olyan berendezésről van szó, amelynek segítségével a laikus is életet menthet.

A városi rendőrség állománya és a városi hivatal alkalmazottai 2019. június 27-én egy iskolázás keretén belül ki is próbálhatták a készüléket.  

Az üzembehelyezéssel párhuzamosan megtörtént a kültéri automata defibrillátor nyilvántartásba vétele a sürgősségi orvosi szolgálat műveleti központjában, abból a célból, hogy a segélykérő vonal operátorai az életmentőt a legközelebbi kültéri automatikus defibrillátorhoz navigálják.

Köztudott, hogy az emberélet mentésénél minden egyes perc számít, ezért sem szabad tétlenül várakozni a mentők megérkezéséig, mert az életmentésben mindannyian tudunk segítséget nyújtani.

A helyzetet továbbra is elemezzük és szükség esetén a város több pontjára is helyezünk ki defibrillátort.

 

Mgr. Blaháková Dominika

Alpolgármester Asszony

DSCN6842a-web.JPG


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43430070

2019.10.16 van
Főoldal