Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Párkány

Elérhetőségek     Vadas termálfürdő 


 

Polgármester szemszögéből - Felkészülés a tanévre

Annak ellenére, hogy augusztus közepén még javában folyik a nyár, minden iskolai intézmény fenntartója szembesül azzal a kérdéssel, hogy felkészült-e az iskolakezdésre. Az elmúlt években gyakran foglalkoztunk iskoláink, óvodáink állapotával és ez meg is hozta gyümölcsét.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a Szövetkezet sori óvodánk felújítása az év első felében befejeződött. Az épület új tető- és homlokzati borítást kapott, ki lettek cserélve az öreg ablakok is. Az elmúlt évek belső felújításait is figyelembe véve az óvoda modern és jól funkcionáló intézménnyé vált.

Jelenleg minden figyelmünk a Bartók utcai óvodára összpontosul. Uniós forrásból sikerült városunknak 485 ezer euro magasságában támogatást szerezni az épület felújítására, illetve bővítésére. Ennek köszönhetően az óvoda egy új tanteremmel és tornateremmel is gazdagodik. A munkák nyáron kezdődtek és a tél közepéig tartanak majd.

A szlovák tannyelvű alapiskola az idén nyáron több kisebb, de nagyon fontos felújításon esett át. Sok tanterem új padlóburkolattal, bútorzattal és interaktív táblával lett ellátva. Mindez egy párját ritkító együttműködés eredménye, hiszen a költségek java része a Smurfit Kappa Obaly cég által nyújtott támogatásból volt fedezve. Az iskola más szponzorok és szülők összefogásának köszönhetően egyéb fejlesztéseket is végrehajt az iskola udvarában, új tornagépek és kültéri közösségi helység kialakításával.

A magyar tannyelvű alapiskolában a napokban fejeződött be az a 180 000 eurót érő uniós beruházás melynek keretén belül új szaktantermek lettek kialakítva (kémiai és biológiai laboratórium, politechnikai műhely, számítógépes szaktanterem). A projekt része volt a könyvtár bővítése is. Az elmúlt évben megépített összekötő folyosóval és közösségi térrel együtt jelentősen javultak az oktatás feltételei.

A nyár folyamán végbement az iskola utcában található 19 villanyoszlop cseréje is. Ebben az esetben az elsődleges cél a biztonság volt, ugyanis a korrózió miatt több oszlop állapota is veszélyessé vált.

Kívánom, hogy minden diák örömmel látogassa óvodáink és iskoláink intézményeit.

Ing. Szabó Eugen, polgármester

 


Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43209707

2019.09.23 van
Főoldal