Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

ŐSZI TAKARÍTÁS – NAGYDARABOS HULLADÉK gyűjtése

ŐSZI TAKARÍTÁS – NAGYDARABOS HULLADÉK gyűjtése

 

Az őszi takarítás keretén belül Párkány városa ismét megszervezi a családi házaktól és a lakótelepi lakásoktól a nagydarabos hulladék (öreg bútorok, valamint azok darabjai, kanapék, matracok, szőnyegek, ajtók, ablakok, radiátorok stb.) gyűjtését és szállítását.

Kérjük kedves lakosainkat a következő alapszabályok betartására:

 • tartsák be a gyűjtés ütemtervét,
 • a családi házak tulajdonosai és lakói a nagydarabos hulladékot a reájuk vonatkozó ütemterv szerint, legkésőbb a gyűjtés napján 6.00 óráig helyezzék ki az ingatlan elé oly módon, hogy az ne akadályozza a forgalmat és a gyalogosok közlekedését,
 • a lakótelepeken keletkező nagydarabos hulladékot kizárólag erre a célra kihelyezett nagykapacitású konténerekbe rakják,
 • ne keverjék össze a nagy darabos hulladékot a zöld hulladékkal és a kommunális hulladékkal,
 • ne rakjanak ki apró építkezési hulladékot, elektronikus hulladékot és veszélyes hulladékot.

 

Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

Köszönjük, hogy Önöknek is szívügyük városunk közterületeinek tisztasága!

 

harmonogram.PNG

A VÁROSKÖZPONT LEZÁRÁSA és az autóbuszok szervezési rendjének módosítása

Tisztelt utazóközönség, kedves lakosaink!

2019. október 10. és 13. között kerül megrendezésre városunkban a 473. hagyományos Simon-Júda napi vásár, amelynek idején lezárásra kerül a városközpont és néhány vele határos út és utca is. 

A teljes lezárás 2019. október 9-én (szerda) 0:00 órakor lép életbe és 2019. október 14-én (hétfő) 24:00-ig lesz érvényben. A következő utcák és utak lesznek lezárva:

 • Sétálóutca
 • Fő utca
 • Tűzoltó utca (a Fő utcától a Szent Imre tér és a Kerteknél kereszteződéséig terjedő szakasz)
 • Szent István utca (a Fő utcától a Bem József utcai letérőig terjedő szakasz)
 • Comenius utca (a körforgalomtól a Bél Mátyás utcáig terjedő szakasz)
 • Nánai út (a körforgalomtól a Diófa utca és a Kaszárnya utca kereszteződéséig terjedő szakasz),
   

>> KERÜLŐ ÚTVONALAK <<
 

A vásár rendezésével összefüggésben megváltozik a helyközi, nemzetközi és a helyi autóbuszok járatainak szervezési rendje. Részletes szétírás magyar nyelven a mellékelt „Organizačný poriadok ŠJ 2019“ dokumentum 2. oldalán található.

A városközpont lezárása idején a helyközi járatok nem szolgálják ki a következő megállókat: Bocskai utca (megálló az Aquarionál); Fő utca, posta; Nánai út; Kaszárnyák; Lakótelep I., Kotva (ideiglenesen áthelyezve a DP Market üzlethez).

A helyi autóbuszok (városi buszok) 1-es, 2-es és 3-as számú járatai ideiglenes menetrend szerint közlekednek. A járatok nem szolgálják ki az Autóiskola; Vadas-megálló; Fő utca, posta; Bocskai utca (megálló az Aquarionál); Lakótelep I., Kotva megállókat. Az ideiglenes menetrendek a mellékletben találhatóak.

Megértésüket köszönjük és jó vásározást kívánunk Önöknek!

 

 

 

Vásározni hívjuk Önöket

A hagyományos Simon-Júda napi vásár egyike Párkány legkiemelkedőbb kulturális és társadalmi eseményeinek. Az idén immár 473. alkalommal kerül megrendezésre október 10–13. között, amelyre nagy szeretettel meghívjuk Önöket és kedves családjukat.

Az árusok csütörtöktől vasárnapig a használati cikkek gazdag árukínálatát mutatják be, a kézművesek idén is a sétálóutcán kapnak helyet. Gasztronómiai csemegékből és italokból sem lesz hiány.

Az idén is különböző zenei stílusokat felsorakoztató színes kulturális programmal várjuk Önöket.  

Látogassanak el Párkányba, hogy átélhessék az igazi vásári forgatag hangulatát!

VH+VMK

 

KULTÚRNY PROGRAM - KULTURÁLIS PROGRAM

10. október – štvrtok/csütörtök

18.00   Hollóének Hungarica (stredoveká hudba na dobových nástrojoch/középkori zene középkori hangszereken)

20.00   Jóvilágvan (pop-rock)

11. október – piatok/péntek

14.00   Tutta Forza Zenekar (zábavná hudba/szórakoztató zene)

16.00   Little Symphony (klasická hudba, populárna hudba, šlágre z filmov/klasszikus zene, könnyűzene, filmslágerek)

18.00   Družina (slovenský folklór trochu inak/szlovák népzene egy kicsit másképp)

20.00   MadDogX (rock)

12. október – sobota/szombat

14.00   Hollóének Hungarica (putovanie tancom a spevom po stáročia/vándorlás tánccal és énekkel évszádokon keresztül)

16.00   Weekend (country)

18.00   Swingoperett - Bársony Bálint sextett, Homonnay Zsolt, Bordás Barbara, Dancs Annamari, Laki Péter

(známe šlágre z operiet v štýle swing/népszerű operett slágerek swingre hangolva)

20.30   Trapéz (beat, rock)

 

Polgármester szemszögéből - Felkészülés a tanévre

Annak ellenére, hogy augusztus közepén még javában folyik a nyár, minden iskolai intézmény fenntartója szembesül azzal a kérdéssel, hogy felkészült-e az iskolakezdésre. Az elmúlt években gyakran foglalkoztunk iskoláink, óvodáink állapotával és ez meg is hozta gyümölcsét.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a Szövetkezet sori óvodánk felújítása az év első felében befejeződött. Az épület új tető- és homlokzati borítást kapott, ki lettek cserélve az öreg ablakok is. Az elmúlt évek belső felújításait is figyelembe véve az óvoda modern és jól funkcionáló intézménnyé vált.

Jelenleg minden figyelmünk a Bartók utcai óvodára összpontosul. Uniós forrásból sikerült városunknak 485 ezer euro magasságában támogatást szerezni az épület felújítására, illetve bővítésére. Ennek köszönhetően az óvoda egy új tanteremmel és tornateremmel is gazdagodik. A munkák nyáron kezdődtek és a tél közepéig tartanak majd.

A szlovák tannyelvű alapiskola az idén nyáron több kisebb, de nagyon fontos felújításon esett át. Sok tanterem új padlóburkolattal, bútorzattal és interaktív táblával lett ellátva. Mindez egy párját ritkító együttműködés eredménye, hiszen a költségek java része a Smurfit Kappa Obaly cég által nyújtott támogatásból volt fedezve. Az iskola más szponzorok és szülők összefogásának köszönhetően egyéb fejlesztéseket is végrehajt az iskola udvarában, új tornagépek és kültéri közösségi helység kialakításával.

A magyar tannyelvű alapiskolában a napokban fejeződött be az a 180 000 eurót érő uniós beruházás melynek keretén belül új szaktantermek lettek kialakítva (kémiai és biológiai laboratórium, politechnikai műhely, számítógépes szaktanterem). A projekt része volt a könyvtár bővítése is. Az elmúlt évben megépített összekötő folyosóval és közösségi térrel együtt jelentősen javultak az oktatás feltételei.

A nyár folyamán végbement az iskola utcában található 19 villanyoszlop cseréje is. Ebben az esetben az elsődleges cél a biztonság volt, ugyanis a korrózió miatt több oszlop állapota is veszélyessé vált.

Kívánom, hogy minden diák örömmel látogassa óvodáink és iskoláink intézményeit.

Ing. Szabó Eugen, polgármester

 

UTAZZ VELÜNK INGYENES BUSSZAL AZ ISKOLÁBA!

Tisztelt szülők!

A 2019/2020-as tanévben ismét lehetőségük lesz a párkányi alapiskolás tanulóknak, hogy a párkányi helyi járatokon ingyen utazzanak az iskolába.  Az ingyenes utaztatás Párkány Városa és az ARRIVA Nové Zámky részvénytársaság közös projektje keretén belül jön létre. Az utazás ebben az évfolyamban is Párkány város pénzügyi támogatásával valósul meg.

Az ingyenes iskolába való utazást igénybe veheti a tanítási napokon 7.00 és 8.00 óra között bármelyik párkányi alapiskola tanulója, aki állandó vagy átmeneti lakóhellyel rendelkezik városunkban és kiváltotta a Tanulói utazási igazolványt. Az utazási igazolványt az Önök által kitöltött kérvény (lásd. lejjebb) ellenében a Párkányi Városi Hivatal közszolgáltatási, környezetvédelmi és szállítási szakosztályán lehet elintézni. Szükség esetén magyar nyelvű kérvény a hivatalban igényelhető.  Az utazási igazolvány kiadása ingyenes.

Bízunk benne, hogy ezzel a projekttel sikerül megkönnyítenünk az iskolába való utazást, növelni a gyermekek biztonságát és változatossá tenni számukra az utazást.

Položky 1-5 z 44

Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

43429802

2019.10.16 van
Főoldal