Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Város díszpolgárai

 

 

A Városi Képviselőtestület 2003. augusztus 22-i ülésének Mi/22082003/Zas.bod.200/03 sz. pontjával „Štúrovo város díszpolgára” címet adományozza:


Rozsnyó László kapitány-nak

és
akik a Štúrovo, Jesenský utca 68 sz. alatti panellakásokban 2003.08.12-én keletkezett tűz oltása idején életeket mentettek saját életük kockáztatásával.   
 

   
  
 

 
 
Rozsnyó László kapitány úr
 
Rozsnyó László kapitány úr 1964 augusztus 30-án született. Nős, két fiú apja. A tűzoltótestületnél 1987.10.01-e óta áll alkalmazásban. Jelenleg a váltóparancsnoki tisztséget tölti be. Érettségi utáni tanulmányait a Zlíni Tűzvédelmi Középiskolán végezte. Nagy szakmai gyakorlattal rendelkezik amelyet főleg azzal szerzett, hogy gyakorlatilag a testületen belüli összes funkciót betöltötte: kezdve a legalacsonyabb tűzoltó, idősebb tűzoltó, idősebb tűzoltó specialista és rajparancsnok. Tapasztalatait a mindennapi gyakorlatban, a váltóműszak irányításában, az új tagok betanításában hasznosítja. Az előző időszakban rendkívüli kitüntetésben nem részesült, mert ezidáig nem vett részt nagyon nagy tüzek vagy felszámolásában és mert tulajdonképpen a járás területén nem is voltak ilyen tűzesetek vagy a Štúrovo, Jesenský utcai lakóházbeli tűzhöz hasonlatos rendkívüli események.
2003. augusztus 13-án az államelnök a „Szlovák Köztársaság elnökének az Életmentésért és bátorság tanusításáért érmet” és köszönő levelet adományozott.
 

 

  


 
Košan Tibor zászlós úr 
 
 
Košan Tibor zászlós úr 1973 június 1-én született. Nős, egy gyermek apja. A tűzoltótestületnél 1998. augusztus 01-e óta áll alkalmazásban. Jelenleg a gépésztechnikus funkciót tölti be. Tekintettel arra, hogy a tűzoltótestületnél rövidebb ideje áll alkalmazásban, ugyan kevesebb a tapasztalata, de szaktuása a megfelelő szinten van. Nagyon aktív, a légi tűzvédelmi csoport tagja. Az előző időszakban semmilyen rendkívüli kitüntetésben nem részesült. A Štúrovo, Jesenský utcai 2003. augusztus 13-i lakóházbeli tűzeset után az államelnök a „Szlovák Köztársaság elnökének az Életmentésért és bátorság tanusításáért érmet” és köszönő levelet adományozott neki.
2003. augusztus 20-án a Szlovák Köztársaság Belügyminisztere a hősi cselekedetért, terhes nő életének l 6 hónapos gyermek életének megmentéséért érmet adományozott neki.
 
 

   

Naptár


Csütörtök blog

webygroup

Slovenská verzia
English version

42539095

2019.07.22 van
Főoldal